Čokoládový koláč s krémovým sýrem

68 min.
Evropa

Ingredience

    • 350gramůSýr krémový
    • 55gramůKakao - prášek
    • 130gramůSušenky BeBe světlé jemné
    • 225gramůCukr moučkový
    • 3kusyVejce slepičí
    • 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
    • 85gramůMáslo čerstvé
    • 80gramůČokoláda hořká
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout. Troubu necháme na minimum zapnutou.
  • 3
    Krémový sýr rozmixujeme se šlehačkou do hladka, zašleháme cukr a kakao. Poté jedno po druhém přidáme vejce.
  • 4
    Hotový krém vlijeme na sušenkový koláč a pečeme zhruba půl hodiny. Vychlazený koláč podáváme ozdobený šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.