Čokoládový koláč s krémovým sýrem
68 min.
Ingredience
- 350gramůSýr krémový
- 55gramůKakao - prášek
- 130gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 225gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 85gramůMáslo čerstvé
- 80gramůČokoláda hořká
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a pečeme zhruba osm minut. Koláč necháme vychladnout. Troubu necháme na minimum zapnutou.
- 3Krémový sýr rozmixujeme se šlehačkou do hladka, zašleháme cukr a kakao. Poté jedno po druhém přidáme vejce.
- 4Hotový krém vlijeme na sušenkový koláč a pečeme zhruba půl hodiny. Vychlazený koláč podáváme ozdobený šlehačkou a čokoládovými hoblinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.