Čokoládový koláč s polevou
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 3lžíceKakao
- 250gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 250gramůHorká čokoláda
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 30gramůČokoláda bílá
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
- 2Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 35 minut na 180 °C.
- 3Tmavou čokoládu rozpustíme s máslem.
- 4Bílou čokoládu rozpustíme.
- 5Hotový koláč přelijeme po celé ploše hořkou čokoládou a bílou čokoládou vytvarujeme tenké proužky přes hnědou čokoládu. Špejlí jedeme po polevě, abychom vytvořili zajímavé mramorování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.