Čokoládový koláč s polevou

75 min.
Česká republika

Ingredience

      • 500gramůMouka polohrubá
      • 3lžíceKakao
      • 250gramůCukr krupice
      • 1kusKypřicí prášek do pečiva
      • 250mililitrůMléko polotučné
      • 125mililitrůOlej rostlinný
      • 250gramůHorká čokoláda
      • 2lžíceMáslo čerstvé
      • 30gramůČokoláda bílá
      • 2kusyVejce slepičí
    Počet porcí:
    12

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    385 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    16 g
    Sacharidy
    56 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    22 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
    • 2
      Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 35 minut na 180 °C.
    • 3
      Tmavou čokoládu rozpustíme s máslem.
    • 4
      Bílou čokoládu rozpustíme.
    • 5
      Hotový koláč přelijeme po celé ploše hořkou čokoládou a bílou čokoládou vytvarujeme tenké proužky přes hnědou čokoládu. Špejlí jedeme po polevě, abychom vytvořili zajímavé mramorování.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.