Čokoládový koláč s pomeranči
50 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- 220gramůCukr třtinový
- 2kusyPomeranče
- 5kusůVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto urovnáme do koláčové formy, zakryjeme alobalem a 10 minut předpečeme, odendáme alobal a dalších 10 minut dopečeme.
- 2Cukr a vejce vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny, přidáme rozpuštěné máslo a čokoládu, pomerančovou šťávu, kůru a mouku.
- 3Vše vymícháme do hustého krému který vlijeme do předpečeného koláče a pečeme až krém ztuhne.
- 4Necháme vychladnout.
- 5Hotový koláč zdobíme kandovanou pomerančovou kůrou nebo ho poprášíme kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.