Čokoládový koláč s pomeranči

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křehké těsto urovnáme do koláčové formy, zakryjeme alobalem a 10 minut předpečeme, odendáme alobal a dalších 10 minut dopečeme.
  • 2
    Cukr a vejce vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny, přidáme rozpuštěné máslo a čokoládu, pomerančovou šťávu, kůru a mouku.
  • 3
    Vše vymícháme do hustého krému který vlijeme do předpečeného koláče a pečeme až krém ztuhne.
  • 4
    Necháme vychladnout.
  • 5
    Hotový koláč zdobíme kandovanou pomerančovou kůrou nebo ho poprášíme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.