Čokoládový koláč s pudinkovým krémem a ovocem
40 min.
Ingredience
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůHera
- 20gramůCukr moučkový
- 1lžíceKakao
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 750mililitrůMléko polotučné
- 1kusPudinkový prášek - čokoládový
- 30gramůCukr krupice
- 100gramůBorůvky
- 100gramůJahody zahradní
- 50gramůMaliny
- 150gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
47 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Heru smícháme s hladkou moukou, moučkovým cukrem, kakaem, vodou a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 30 minut. Ovoce omyjeme a necháme okapat.
- 2Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout.
- 3Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme kousky čokolády a máslo. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus. Necháme v chladu ztuhnout. Smetanu ušleháme do tuhé šlehačky, osladíme a potřeme jí korpus. Navrch dáme ovoce a poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.