Čokoládový koláč s pudinkovým krémem a ovocem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
47 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Heru smícháme s hladkou moukou, moučkovým cukrem, kakaem, vodou a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 30 minut. Ovoce omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout.
  • 3
    Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme kousky čokolády a máslo. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus. Necháme v chladu ztuhnout. Smetanu ušleháme do tuhé šlehačky, osladíme a potřeme jí korpus. Navrch dáme ovoce a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.