Čokoládový koláč s rumem
50 min.
Ingredience
- 50gramůCukr moučkový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda hořká
- 2lžíceRum
- 200gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozšleháme v míse vejce. Poté přimícháme cukr, mísu dáme do vodní lázně a při nízké teplotě směs mícháme asi 10minut metličkou, dokud nezhoustne. Vyjmeme z vody a odstavíme.
- 2Troubu předehřejeme na 210C.
- 3Do směsi vajec a cukru přidáme postupně nahrubo nastrouhanou čokoládu, smetanu ke šlehání, mouku a nakonec dolijeme rum.
- 4Hotovou směs nalijeme do rozvírací formy vyložené pečícím papírem potřeným máslem. Pečeme asi 30minut, ihned po vyjmutí z trouby formu rozevřeme a koláč necháme vychladnout.
- 5Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, můžeme dozdobit kopečky šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.