Čokoládový koláč s rumem

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rozšleháme v míse vejce. Poté přimícháme cukr, mísu dáme do vodní lázně a při nízké teplotě směs mícháme asi 10minut metličkou, dokud nezhoustne. Vyjmeme z vody a odstavíme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 3
    Do směsi vajec a cukru přidáme postupně nahrubo nastrouhanou čokoládu, smetanu ke šlehání, mouku a nakonec dolijeme rum.
  • 4
    Hotovou směs nalijeme do rozvírací formy vyložené pečícím papírem potřeným máslem. Pečeme asi 30minut, ihned po vyjmutí z trouby formu rozevřeme a koláč necháme vychladnout.
  • 5
    Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, můžeme dozdobit kopečky šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.