Čokoládový koláč s vlašskými ořechy

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C.
  • 2
    Dortovou formu, nejlépe čtvercovou, vymažeme 10 g rozpuštěného másla a dáme do chladničky ztuhnout. Ořechová jádra nahrubo nasekáme. Máslo nakrájíme na menší kostky. Čokoládu nalámeme na kousky.
  • 3
    Ve větším kastrole se silným dnem rozpustíme máslo a čokoládu, stále mícháme, až se vytvoří hladká hmota. Vmícháme cukr a zhruba ještě 2,5 minuty zahříváme a mícháme (cukr se nerozpustí beze zbytku). Hmotu přelijeme do čisté misky a necháme zhruba 8 – 10 minut chladnout.
  • 4
    Do vychladlé hmoty postupně vmícháme vejce a přimícháme esenci.
  • 5
    V další míse smícháme sypké suroviny a tuto směs vmícháme do rozpuštěné čokolády. Mícháme pečlivě, až se utvoří kompaktní hmota. Na závěr přimícháme ořechy.
  • 6
    Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 20 – 25 minut. Zda je těsto upečené, poznáme vpíchnutím špejle. Pokud se těsto na špejli lepí minimálně, je koláč upečený.
  • 7
    Koláč necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.