Čokoládový krém

25 min.
Švédsko

Ingredience

    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 2lžíceKáva turecká
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 250mililitrůSmetana na šlehání
    • 1hrstČokoláda mléčná
    • 4kusyHořické trubičky
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teplé vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu. Cukr utřeme se žloutkem a důkladně umícháme s chladnou kávou.
  • 2
    Vše vmícháme do rozpuštěné čokolády (nádoba se stále hřeje ve vodní lázni) a šleháme metlou od zhoustnutí. Pak nádobu přendáme do studené vodní lázně a stále mícháme, aby se krém co nejrychleji ochladit.
  • 3
    Vlažný krém po lžících vmícháme do předem do tuha našlehané smetany. Krémem naplníme misky, do každé zapíchneme jednu trubičku a povrch posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.