Čokoládový krém
25 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceKáva turecká
- 2lžíceCukr moučkový
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- 1hrstČokoláda mléčná
- 4kusyHořické trubičky
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V teplé vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu. Cukr utřeme se žloutkem a důkladně umícháme s chladnou kávou.
- 2Vše vmícháme do rozpuštěné čokolády (nádoba se stále hřeje ve vodní lázni) a šleháme metlou od zhoustnutí. Pak nádobu přendáme do studené vodní lázně a stále mícháme, aby se krém co nejrychleji ochladit.
- 3Vlažný krém po lžících vmícháme do předem do tuha našlehané smetany. Krémem naplníme misky, do každé zapíchneme jednu trubičku a povrch posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.