Čokoládový krém s kávovými zrny
25 min.
Ingredience
- 250gramůČokoláda hořká
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyKáva instantní
- 2lžíceLikér kávový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPiškoty dětské kulaté
- 50gramůKávová zrna v čokoládě
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Přidáme instantní kávu a nalámanou čokoládu. Vše dobře promícháme, aby se čokoláda úplně rozpustila. Potom vmícháme kávový likér a směs vychladíme.
- 2Do vychladlé směsi zašleháme máslo.
- 3Čokoládovým krémem naplníme cukrářský sáček s trubičkou a krém ozdobně naneseme na kulaté piškoty (nebo na sušenky či linecká kolečka). Navrch vždy položíme kávové zrno v čokoládě.
- 4Cukroví necháme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.