Čokoládový krém s kávovými zrny

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůČokoláda hořká
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžičkyKáva instantní
    • 2lžíceLikér kávový
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůPiškoty dětské kulaté
    • 50gramůKávová zrna v čokoládě
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Přidáme instantní kávu a nalámanou čokoládu. Vše dobře promícháme, aby se čokoláda úplně rozpustila. Potom vmícháme kávový likér a směs vychladíme.
  • 2
    Do vychladlé směsi zašleháme máslo.
  • 3
    Čokoládovým krémem naplníme cukrářský sáček s trubičkou a krém ozdobně naneseme na kulaté piškoty (nebo na sušenky či linecká kolečka). Navrch vždy položíme kávové zrno v čokoládě.
  • 4
    Cukroví necháme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.