Čokoládový krém s malinovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Několik malin odložíme na dozdobení a zbytek rozmixujeme se 75g cukru. Necháme okapat a vložíme na 12hodin do lednice.
  • 2
    Žloutky se zbytkem cukru utřeme do pěny. Poté za stálého míchání pomalu přilijeme horkou smetanu a mléko a asi 15minut provaříme.
  • 3
    Odstavíme, vmícháme nasekanou čokoládu a směs utřeme. Přidáme plátky želatiny namočené ve studené vodě, necháme rozpustit a promícháme.
  • 4
    Hotovou směs rozdělíme do pohárků a dáme na 3h vychladit do lednice.
  • 5
    Poté dezert přelijeme malinovou omáčkou, dozdobíme malinami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.