Čokoládový krém s malinovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůMaliny
- 190gramůČokoláda hořká
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr moučkový
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Několik malin odložíme na dozdobení a zbytek rozmixujeme se 75g cukru. Necháme okapat a vložíme na 12hodin do lednice.
- 2Žloutky se zbytkem cukru utřeme do pěny. Poté za stálého míchání pomalu přilijeme horkou smetanu a mléko a asi 15minut provaříme.
- 3Odstavíme, vmícháme nasekanou čokoládu a směs utřeme. Přidáme plátky želatiny namočené ve studené vodě, necháme rozpustit a promícháme.
- 4Hotovou směs rozdělíme do pohárků a dáme na 3h vychladit do lednice.
- 5Poté dezert přelijeme malinovou omáčkou, dozdobíme malinami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.