Čokoládový krém s rumem
25 min.
Ingredience
- 4lžíceRum
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůČokoláda hořká
- 60gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a mícháme, až se vše spojí na hladký krém.
- 2Rendlík s čokoládou odstavíme, přimícháme rozšlehané žloutky s rumem a vše prošleháme. Necháme vychladnout.
- 3Z bílků ušleháme sníh, postupně přisypeme 50 g cukru a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Ten opatrně smícháme s čokoládovou směsí, smetanu ušleháme a přidáme do ní zbytek cukru. Krém dáme do čtyř mističek, ozdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.
- 4Před podáváním necháme krém asi 25 minut vychladit.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.