Čokoládový krém s rumem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a mícháme, až se vše spojí na hladký krém.
  • 2
    Rendlík s čokoládou odstavíme, přimícháme rozšlehané žloutky s rumem a vše prošleháme. Necháme vychladnout.
  • 3
    Z bílků ušleháme sníh, postupně přisypeme 50 g cukru a šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Ten opatrně smícháme s čokoládovou směsí, smetanu ušleháme a přidáme do ní zbytek cukru. Krém dáme do čtyř mističek, ozdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.
  • 4
    Před podáváním necháme krém asi 25 minut vychladit.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.