Čokoládový krém s vanilkou a kořením
25 min.
Ingredience
- 1lžíceTresť vanilková
- 6kusůBadyán
- 200gramůČokoláda hořká
- 600mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Čokoládový krém připravíme jeden den předem.
- 2Čokoládu nalámanou na kousky přelijeme 500ml vroucího mléka a opatrně promícháme. Když se čokoláda rozpustí, přidáme zbytek studeného mléka a vanilkovou esenci a opatrně promícháme. Krém vložíme na 12h do lednice.
- 3Před podáváním krátce zahřejeme čokoládový krém ve vodní lázni. Připravíme si šest pohárků, do každého dáme jednu hvězdičku badyánu, na špičku nože skořice a zalijeme rozehřátým krémem.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.