Čokoládový krém s vanilkou a kořením

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceTresť vanilková
    • 6kusůBadyán
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 600mililitrůMléko polotučné
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládový krém připravíme jeden den předem.
  • 2
    Čokoládu nalámanou na kousky přelijeme 500ml vroucího mléka a opatrně promícháme. Když se čokoláda rozpustí, přidáme zbytek studeného mléka a vanilkovou esenci a opatrně promícháme. Krém vložíme na 12h do lednice.
  • 3
    Před podáváním krátce zahřejeme čokoládový krém ve vodní lázni. Připravíme si šest pohárků, do každého dáme jednu hvězdičku badyánu, na špičku nože skořice a zalijeme rozehřátým krémem.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.