Čokoládový krém se šlehačkou
40 min.
Ingredience
- 20gramůCukr moučkový
- 1litrMléko polotučné
- 30gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůPoleva čokoládová
- 10mililitrůOlej stolní
- 200gramůVaječný žloutek slepičí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
530 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 13/4 dávky mléka svaříme s polovinou cukru, přidáme nastrouhanou kakaovou polevu a za stálého míchání ji rozvaříme.
- 2Žloutky dobře rozšleháme se zbylým cukrem a zbylým studeným mlékem a za stálého míchání je vlijeme do vařícího mléka s polevou. Zahříváme v páře, až směs zhoustne. Nesmí se vařit, aby se vejce nesrazila.
- 3Uvařený krém procedíme, přidáme vanilkový cukr a po prochladnutí krém rozdělíme do šálků vytřených olejem.
- 4Šálky potom vložíme do nádoby s vodou tak, aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému. Zvolna vaříme nejméně 1 hodinu do zhoustnutí krému.
- 5Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a čokoládovými hoblinkami.
- 6Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.