Čokoládový krém se šlehačkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 20gramůCukr moučkový
    • 1litrMléko polotučné
    • 30gramůCukr vanilka
    • 100gramůCukr krupice
    • 200gramůPoleva čokoládová
    • 10mililitrůOlej stolní
    • 200gramůVaječný žloutek slepičí
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
530 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    3/4 dávky mléka svaříme s polovinou cukru, přidáme nastrouhanou kakaovou polevu a za stálého míchání ji rozvaříme.
  • 2
    Žloutky dobře rozšleháme se zbylým cukrem a zbylým studeným mlékem a za stálého míchání je vlijeme do vařícího mléka s polevou. Zahříváme v páře, až směs zhoustne. Nesmí se vařit, aby se vejce nesrazila.
  • 3
    Uvařený krém procedíme, přidáme vanilkový cukr a po prochladnutí krém rozdělíme do šálků vytřených olejem.
  • 4
    Šálky potom vložíme do nádoby s vodou tak, aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému. Zvolna vaříme nejméně 1 hodinu do zhoustnutí krému.
  • 5
    Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a čokoládovými hoblinkami.
  • 6
    Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.