Čokoládový krémový dezert pro alergiky

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 170gramůČokoláda hořká
    • 1lžíceBrandy
    • 210mililitrůŠlehačka
    • 1lžíceKakao
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nerezové misky s oušky rozlámeme na kousky čokoládu. Na plotnu postavíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ztlumíme var a vložíme do hrnce nerezovou misku s čokoládou, poté mícháme, dokud se čokoláda v míse dokonale nerozpustí.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme brandy a 200 ml šlehačky. Necháme zahřát, aby směs byla horká, nesmí se ovšem vařit. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a promícháme, aby se vše spojilo dohromady.
  • 3
    Hotovou směs rozlijeme do čtyř misek a necháme při pokojové teplotě vychladnout, dokud směs neztuhne.
  • 4
    Zbylých 10 ml šlehačky ušleháme a ozdobíme jí jednotlivé dezerty. Poté studené podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.