Čokoládový krémový dezert pro alergiky
20 min.
Ingredience
- 170gramůČokoláda hořká
- 1lžíceBrandy
- 210mililitrůŠlehačka
- 1lžíceKakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do nerezové misky s oušky rozlámeme na kousky čokoládu. Na plotnu postavíme hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ztlumíme var a vložíme do hrnce nerezovou misku s čokoládou, poté mícháme, dokud se čokoláda v míse dokonale nerozpustí.
- 2Do kastrolu vlijeme brandy a 200 ml šlehačky. Necháme zahřát, aby směs byla horká, nesmí se ovšem vařit. Poté vlijeme rozpuštěnou čokoládu a promícháme, aby se vše spojilo dohromady.
- 3Hotovou směs rozlijeme do čtyř misek a necháme při pokojové teplotě vychladnout, dokud směs neztuhne.
- 4Zbylých 10 ml šlehačky ušleháme a ozdobíme jí jednotlivé dezerty. Poté studené podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.