Čokoládový perník s malinami a zmrzlinou

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 230gramůMáslo čerstvé
    • 225gramůČokoláda hořká
    • 100gramůCukr krupice
    • 85gramůCukr třtinový
    • 40mililitrůBrandy peach
    • 375mililitrůVoda pitná
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžíceKakao - prášek
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 400mililitrůZmrzlina čokoládová
    • 250gramůMaliny
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1042 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
65 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
8 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme máslo, čokoládu, cukry, brandy, horkou vodu, mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek, vejce a vanilkový extrakt. Vše dobře promícháme a nalijeme do máslem vymazané formy.
  • 2
    Těsto pečeme na 150 stupňů C asi třicet až padesát minut, podle velikosti formy. Perník necháme patnáct minut vychladnout a potom vyklopíme.
  • 3
    Servírujeme posypaný moučkovým cukrem s malinami, zmrzlinou a šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.