Čokoládový perník s malinami a zmrzlinou
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 230gramůMáslo čerstvé
- 225gramůČokoláda hořká
- 100gramůCukr krupice
- 85gramůCukr třtinový
- 40mililitrůBrandy peach
- 375mililitrůVoda pitná
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceKakao - prášek
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400mililitrůZmrzlina čokoládová
- 250gramůMaliny
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1042 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
65 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
8 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Smícháme máslo, čokoládu, cukry, brandy, horkou vodu, mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek, vejce a vanilkový extrakt. Vše dobře promícháme a nalijeme do máslem vymazané formy.
- 2Těsto pečeme na 150 stupňů C asi třicet až padesát minut, podle velikosti formy. Perník necháme patnáct minut vychladnout a potom vyklopíme.
- 3Servírujeme posypaný moučkovým cukrem s malinami, zmrzlinou a šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.