Čokoládový puding se šlehačkou
85 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 80gramůČokoláda hořká
- 60gramůOřechy lískové
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůPiškoty dětské
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
34 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Smícháme máslo s cukrem, žloutky a vanilkou a třeme cca 30 minut. Přidáme strouhanou čokoládu, nastrouhané ořechy, tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozdrobené piškoty.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme studený s ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.