Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 145gramůCukr moučkový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 285mililitrůSmetana ke šlehání 31%
- 1lžíceLikér zázvorový
- 200gramůČokoláda 80%
- 1lžičkaTresť vanilková
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
150 mg
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Zapékací misky na suflé vymažeme máslem a vložíme na cca 20min do lednice. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme mletý zázvor a vanilkovou esenci.
- 2Troubu rozpálíme na 190C. Misky vyjmeme z lednice a ještě jednou vymažeme máslem. Do čokoládové směsi přišleháme žloutky a postupně po lžících přimícháme cukr, mouku a kypřicí prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme zapékacích misek a pečeme 20min.
- 3Mezitím ušleháme ze smetany hustou šlehačku, vmícháme do ní zázvorový likér, mletý zázvor a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti.
- 4Hotový pudink posypeme cukrem a podáváme se zázvorovou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.