Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžičkaZázvor mletý
    • 4kusyVejce slepičí
    • 145gramůCukr moučkový
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 285mililitrůSmetana ke šlehání 31%
    • 1lžíceLikér zázvorový
    • 200gramůČokoláda 80%
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
150 mg
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací misky na suflé vymažeme máslem a vložíme na cca 20min do lednice. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme mletý zázvor a vanilkovou esenci.
  • 2
    Troubu rozpálíme na 190C. Misky vyjmeme z lednice a ještě jednou vymažeme máslem. Do čokoládové směsi přišleháme žloutky a postupně po lžících přimícháme cukr, mouku a kypřicí prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme zapékacích misek a pečeme 20min.
  • 3
    Mezitím ušleháme ze smetany hustou šlehačku, vmícháme do ní zázvorový likér, mletý zázvor a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti.
  • 4
    Hotový pudink posypeme cukrem a podáváme se zázvorovou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.