Čokoládový punč
15 min.
Ingredience
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaCukr moučkový
- 25gramůČokoláda hořká
- 50mililitrůMléko kokosové
- 200mililitrůKáva Espresso
- 1špetkaSkořice mletá
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
985 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozlámeme na kousky. Polovinu neslazené rostlinné šlehačky zahřejeme v rendlíku a čokoládu v ní za stálého míchání rozpustíme.
- 2Do čokoládové smetany přimícháme kokosové mléko a kávu, zahřejeme.
- 3Podle chuti přidáme špetku kardamomu a trochu mleté skořice.
- 4Zbylou smetanu ušleháme se špetkou moučkového cukru dotuha.
- 5Čokoládový punč nalijeme do dvou sklenic a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.