Čokoládový punč

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 1špetkaKardamom
    • 1špetkaCukr moučkový
    • 25gramůČokoláda hořká
    • 50mililitrůMléko kokosové
    • 200mililitrůKáva Espresso
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
985 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozlámeme na kousky. Polovinu neslazené rostlinné šlehačky zahřejeme v rendlíku a čokoládu v ní za stálého míchání rozpustíme.
  • 2
    Do čokoládové smetany přimícháme kokosové mléko a kávu, zahřejeme.
  • 3
    Podle chuti přidáme špetku kardamomu a trochu mleté skořice.
  • 4
    Zbylou smetanu ušleháme se špetkou moučkového cukru dotuha.
  • 5
    Čokoládový punč nalijeme do dvou sklenic a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.