Čokoládový šálek
20 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda na vaření
- 3lžíceKáva Espresso
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1gramTresť vanilková
- 3kusyVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
247 mg
Postup přípravy
- 1Nasekanou čokoládu dáme do nádoby se silnou kávou. Za stálého míchání mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí.
- 2Čokoládu necháme lehce vychladnout, pak do něj přidáme máslo, vanilkovou tresť, žloutky a dobře promícháme.
- 3Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do čokoládového krému. Krém rozdělíme do 6 malých hrnečků na pudink nebo jiných misek a necháme asi 8 hodin vychladnout.
- 4Před podáváním ozdobíme každý hrneček pusinkou ze šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.