Čokoládový šálek

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
247 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasekanou čokoládu dáme do nádoby se silnou kávou. Za stálého míchání mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí.
  • 2
    Čokoládu necháme lehce vychladnout, pak do něj přidáme máslo, vanilkovou tresť, žloutky a dobře promícháme.
  • 3
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do čokoládového krému. Krém rozdělíme do 6 malých hrnečků na pudink nebo jiných misek a necháme asi 8 hodin vychladnout.
  • 4
    Před podáváním ozdobíme každý hrneček pusinkou ze šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.