Čokoládový šlehačkový jemný krém

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 220gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 0,5litrVoda pitná
    • 120gramůČokoláda na vaření
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 2,4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na čokoládový krém nejdříve v jedné misce vyšleháme elektrickou metlou 3 vajíčka. V druhé misce smícháme 220 g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru s 2 lžícemi kukuřičného škrobu Maizeny.
  • 2
    Do misky, kterou můžeme posadit do většího kastrolu s vodou, nalámeme 120 g čokolády na vaření, přidáme 50 g pokrájeného másla a za stálého míchání nad parou čokoládu s máslem rozehřejeme. Přimícháme cukrovou směs a za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce. Mícháme do doby, až směs zhoustne, bude hladká a lesklá. Misku sejmeme z páry a čokoládu necháme vychladnout.
  • 3
    Dobře vychlazenou smetanu (2.4 dl) vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a ještě chvilku šleháme. Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.
  • 4
    Vyhlazenou pak postupně zapracujeme do vyšlehané šlehačky a čokoládovo-šlehačkovou náplní potřeme upečený dortový nebo koláčový korpus, uhladíme, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky na 3-4 hodiny. Až potom dozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.