Čokoládový velikonoční zajíček s ořechy
70 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 30gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůOřechy vlašské
- 3decilitryMléko polotučné
- Na ozdobení
- 70gramůČokoláda 70% kakao
- 30gramůCukr moučkový
- Na vymazání plechu
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 60gramůHera
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
48 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, poté nakrájíme na menší kousky do misky. Přidáme žloutky, spolu s cukrem třeme tak dlouho, až vznikne pěna. Bílky s vanilkovým cukrem, vyšleháme na tuhý sníh, který smícháme dohromady s připravenou žloutkovou pěnou. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mleté ořechy. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, vše zlehka promícháme. Pečicí formu na zajíčka vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní připravené těsto.
- 2Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupních pečeme 40 - 45 minut. Upečeného zajíčka necháme úplně vychladnout ve formě, poté vyklopíme.
- 3Do vhodné nádoby dáme na malé kousky nalámanou čokoládu, umístíme nad vodní lázeň a za stálého míchání rozpustíme na hladkou hmotu. Polevu necháme mírně vychladnout a potřeme celého zajíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.