Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou

60 min.
Francie

Ingredience

  • Poleva
    • 150gramůČokoláda hořká
    • 13mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
  • Těsto
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do světlé směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme ji do žloutkové pěny. Přidáme 60g mouky smíchané s kypřicím práškem a přilijeme koňak. Poté do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Kruhovou vroubkovanou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme cca 25min.
  • 4
    Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 5
    Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu k bodu varu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme 1min. Odstavíme, necháme vychladnout na hladkou konzistenci a nalijeme na věnec.
  • 6
    Vložíme na 1hod do lednice, poté ozdobíme plody mochyně, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.