Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou
60 min.
Ingredience
- Poleva
- 150gramůČokoláda hořká
- 13mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Těsto
- 1hrstPhysalis (mochyně)
- 80gramůMouka polohrubá
- 2lžíceMartell cognac
- 150gramůČokoláda hořká
- 170gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do světlé směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme ji do žloutkové pěny. Přidáme 60g mouky smíchané s kypřicím práškem a přilijeme koňak. Poté do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 3Kruhovou vroubkovanou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme cca 25min.
- 4Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
- 5Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu k bodu varu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme 1min. Odstavíme, necháme vychladnout na hladkou konzistenci a nalijeme na věnec.
- 6Vložíme na 1hod do lednice, poté ozdobíme plody mochyně, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.