Cukeťák
65 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1kusCukr vanilka
- 160mililitrůOlej rostlinný
- 160mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaZázvor mletý
- 200mililitrůRum
- 2hrnkyCuketa
- 1hrstHrozinky
- 1hrstOřechy vlašské
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
54 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
6 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme nahrubo a s rozinkami je na 60 minut namočíme do rumu.
- 2Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.
- 3Cuketu nahrubo nastrouháme, aby jí byly 2 hrnky (250 ml). Mouku prosejeme a smícháme se sodou, skořicí a zázvorem.
- 4V míse do pěny našleháme cukr s vejci.
- 5Vejce s cukrem - i vanilkovým vyšleháme do husté pěny. Přimícháme jogurt, olej a mouku. Do vymíchaného těsta zapracujeme cuketu a na závěr rozinky s ořechy i s rumem.
- 6Těsto rozetřeme na plech a troubě předehřáté na 150 °C pečeme, až zezlátne. Že je koláč hotový, poznáme, když vpíchneme do těsta špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je koláč upečený.
- 7Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem a krájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.