Cukeťák

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
54 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
6 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ořechy nasekáme nahrubo a s rozinkami je na 60 minut namočíme do rumu.
  • 2
    Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.
  • 3
    Cuketu nahrubo nastrouháme, aby jí byly 2 hrnky (250 ml). Mouku prosejeme a smícháme se sodou, skořicí a zázvorem.
  • 4
    V míse do pěny našleháme cukr s vejci.
  • 5
    Vejce s cukrem - i vanilkovým vyšleháme do husté pěny. Přimícháme jogurt, olej a mouku. Do vymíchaného těsta zapracujeme cuketu a na závěr rozinky s ořechy i s rumem.
  • 6
    Těsto rozetřeme na plech a troubě předehřáté na 150 °C pečeme, až zezlátne. Že je koláč hotový, poznáme, když vpíchneme do těsta špejli. Pokud se na ni těsto nelepí, je koláč upečený.
  • 7
    Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem a krájíme na kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.