Cuketová buchta
40 min.
Ingredience
- 450gramůMouka polohrubá
- 250gramůCukr krupice
- 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusCuketa
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůJogurt bílý
- 1lžíceRum
- 1hrstRozinky
- 1baleníCukr vanilka
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytou cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
- 2V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme nastrouhanou cuketu, olej, jogurt a rum. Vše dobře promícháme.
- 3Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
- 4Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 17. 8. 2016
Cuketová buchta
Pekla jsem na 200 stupňů 10 min a potom na 180 stupňů 40 min. A buchta stále vypadá mokře, jakoby nebyla dopečená. Ale já jsem se do ní hned pustila. Skořice a prášek do perníku tam zavoněl. Chuťově dobrá. Stejně jsem zvědavá, jak by měla buchta vypadat🤢