Cuketová buchta

40 min.
Česká republika

Ingredience

      • 450gramůMouka polohrubá
      • 250gramůCukr krupice
      • 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
      • 1špetkaSkořice mletá
      • 1kusCuketa
      • 200mililitrůOlej rostlinný
      • 150gramůJogurt bílý
      • 1lžíceRum
      • 1hrstRozinky
      • 1baleníCukr vanilka
      • 1baleníKypřicí prášek do pečiva
      • 2kusyVejce slepičí
    Počet porcí:
    12

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    377 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Tuky
    18 g
    Sacharidy
    50 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    21 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Omytou cuketu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
    • 2
      V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme nastrouhanou cuketu, olej, jogurt a rum. Vše dobře promícháme.
    • 3
      Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
    • 4
      Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    st 17. 8. 2016
    Cuketová buchta
    Pekla jsem na 200 stupňů 10 min a potom na 180 stupňů 40 min. A buchta stále vypadá mokře, jakoby nebyla dopečená. Ale já jsem se do ní hned pustila. Skořice a prášek do perníku tam zavoněl. Chuťově dobrá. Stejně jsem zvědavá, jak by měla buchta vypadat🤢