Cuketové lívanečky
40 min.
Ingredience
- 50gramůPšeničná krupice
- 5decilitrůMléko polotučné
- 500gramůCuketa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 30gramůCukr krupice
- 1,5lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr skořicový
- 2decilitrySmetana zakysaná 15%
- 100gramůDžem jahodový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Krupici dáme do menší misky, přilijeme 2 dl horkého mléka, promícháme a necháme hodinu nabobtnat.
- 2Omytou cuketu oloupeme, nastrouháme. V rendlíku rozpustíme máslo a cuketu pod pokličkou asi 10 minut podusíme. Vyklopíme ji do mísy a necháme vychladnout. Pak k ní přidáme krupici, žloutky, prášek do pečiva, 1–2 lžíce mouky, krupicový cukr a mléko. Těsto promícháme, přidáme tuhý sníh, který jsme vyšlehali ze dvou bílků, a znovu promícháme. Těsto by mělo mít hustotu lívancového těsta (pomalu se bude lít).
- 3V pánvi si rozpálíme olej, malou naběračkou nabíráme těsto, které nalijeme na rozpálený olej a pohybem pánve těsto rozlijeme. Lívanečky smažíme z každé strany dozlatova.
- 4Horké lívanečky posypeme práškovým cukrem, který jsme si smíchali se skořicovým cukrem. Každý ozdobíme kopečkem zakysané smetany, lžičkou jahodového džemu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.