Cuketový koláč pro celiatiky
70 min.
Ingredience
- 400gramůCuketa
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej stolní
- 300gramůMouka bezlepková
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 24gramůVláknina jablečná
- 270gramůŠvestky
- 1lžíceSacharin
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Švestky odpeckujeme a nakrájíme na nudličky. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou cuketu promícháme s vejcem, sacharinem, olejem a vlákninou.
- 2Nakonec do směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva a zpracované těsto vlijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Na těsto rozložíme pokrájené švestky. Buchtu potom pečeme ve středně vyhřáté troubě. Buchtu servírujeme vychladlou, jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.