Cukrářská bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 200gramůVepřové sádlo škvařené
    • 200gramůCukr moučka
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1hrstHrozinky
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
  • Na formu
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme žloutky se sádlem a cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru, rozinky, přilijeme mléko a přisypeme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Cukrářská bábovka
Skvělá bábovka :) Čekala jsem jak bude chutnat se sádlem