Cukrářská bábovka
65 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůVepřové sádlo škvařené
- 200gramůCukr moučka
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1hrstHrozinky
- 500gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse vyšleháme žloutky se sádlem a cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru, rozinky, přilijeme mléko a přisypeme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Cukrářská bábovka
Skvělá bábovka :) Čekala jsem jak bude chutnat se sádlem