Cukrářská šlehačka s citronem

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250mililitrůCitronová šťáva
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
282 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve přivedeme v kastrůlku k varu citronovou šťávu.
  • 2
    Smícháme dohromady cukr, mouku a vejce, poté přilijeme polovinu citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a v kastrůlku se zbytkem šťávy přivedeme k varu, za stálého míchání necháme asi 5minut provařit.
  • 3
    Necháme vychladnout při pokojové teplotě a uchováváme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 26. 11. 2015
Cukrářská šlehačka s citronem
Tato šlehačka mi nepřijde příliš dobrá na další použití. Chuťově mi nechutnala, ale pravdou je, že v lednici hezky ztuhla. Jen mně se prostě neosvědčila. Nejsem cukrářka, takže třeba někdo jiný by ji využil mnohem lépe a vychválil ji do nebes.