Cukrářský krém s čerstvými vejci

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 90gramůCukr vanilka
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
473 mg
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme celá vejce s vanilkovým cukrem a hladkou moukou. Přilijeme trochu mléka a šleháme dohladka.
  • 2
    Zbylé mléko v kastrolu přivedeme téměř k varu a za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 15-20 minut do zhoustnutí a stále mícháme.
  • 3
    Krém nalijeme do misky a přikryjeme fólií. Lehce ji přimáčkneme na povrch krému, aby se neutvořil škraloup. Necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.