Cukrářský krém s čerstvými vejci
25 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 90gramůCukr vanilka
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
473 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme celá vejce s vanilkovým cukrem a hladkou moukou. Přilijeme trochu mléka a šleháme dohladka.
- 2Zbylé mléko v kastrolu přivedeme téměř k varu a za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 15-20 minut do zhoustnutí a stále mícháme.
- 3Krém nalijeme do misky a přikryjeme fólií. Lehce ji přimáčkneme na povrch krému, aby se neutvořil škraloup. Necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.