Cukrovaný zajíc

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
604 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme a postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vejce. Třeme dále do pěny, každé vejce třeme asi 30 vteřin.
  • 2
    Přimícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem.
  • 3
    Formu ve tvaru zajíčka vymastíme máslem a vysypeme mletými mandlemi. Naplníme ji těstem a zajíce pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby necháme částečně vychladnout, vyklopíme a na kuchyňské mřížce necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Před podáváním zajíčka silně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.