Cukrovaný zajíc
50 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceRum
- 150gramůMouka polohrubá
- 2lžíceSolamyl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMandle mleté
- 150gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
604 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme a postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vejce. Třeme dále do pěny, každé vejce třeme asi 30 vteřin.
- 2Přimícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem.
- 3Formu ve tvaru zajíčka vymastíme máslem a vysypeme mletými mandlemi. Naplníme ji těstem a zajíce pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby necháme částečně vychladnout, vyklopíme a na kuchyňské mřížce necháme zcela vychladnout.
- 4Před podáváním zajíčka silně pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.