Cukrové koláčky
40 min.
Ingredience
- 350gramůMed včelí
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePomerančová kůra
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůOřechy lískové
- 1lžičkaKoření perníkové
- 10gramůDusičnan draselný
- 3lžíceVoda pitná
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme med s cukrem a za stálého míchání necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme pomerančovou kůru, mouku, nasekané lískové ořechy, perníkové koření, potaš rozpuštěný ve vodě a uhněteme těsto. Zabalího do potravinové fólie a uložíme přes noc odpočívat do chladničky.
- 2Na pomoušněném vále z těsta tvoříme placičky, které horní stranou obalíme v moučkovém cukru a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 15 minut.
- 4Po upečení koláčky necháme vychladnout, uložíme do krabice a necháme několik dnů uležet, aby změkly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.