Cukrové koláčky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme med s cukrem a za stálého míchání necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme pomerančovou kůru, mouku, nasekané lískové ořechy, perníkové koření, potaš rozpuštěný ve vodě a uhněteme těsto. Zabalího do potravinové fólie a uložíme přes noc odpočívat do chladničky.
  • 2
    Na pomoušněném vále z těsta tvoříme placičky, které horní stranou obalíme v moučkovém cukru a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 15 minut.
  • 4
    Po upečení koláčky necháme vychladnout, uložíme do krabice a necháme několik dnů uležet, aby změkly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.