Cukroví medové slepované
55 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 25gramůTuk
- 100gramůMed včelí
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůOřechy lískové
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMarmeláda jahodová
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, drcené ořechy, přidáme změklé máslo, med, žloutek, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary, ale aby byly vždy dva stejné. Plech pomažeme tukem, cukroví na něj vyskládáme, bílek rozmícháme v trošce vody a povrch cukroví pomažeme. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout.
- 2Vždy dva stejné tvary potřeme z jedné strany marmeládou a slepíme k sobě. Cukroví upravíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.