Cukroví s bílým vínem
32 min.
Ingredience
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžíceVíno bílé
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
882 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku smícháme se změklým máslem, s vejcem a vínem. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.
- 2Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut, aby těsto "vyběhlo".
- 3Upečené, ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
majdamazi-93550
út 29. 9. 2015
Cukroví s bílým vínem
vynikající a výhodou je to,že se z jedné dávky udělá velký počet kousků