Cukroví s bílým vínem

32 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
882 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou mouku smícháme se změklým máslem, s vejcem a vínem. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.
  • 2
    Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut, aby těsto "vyběhlo".
  • 3
    Upečené, ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
majdamazi-93550
út 29. 9. 2015
Cukroví s bílým vínem
vynikající a výhodou je to,že se z jedné dávky udělá velký počet kousků