Cukroví se šípkovou marmeládou

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůCukr moučkový
    • 150gramůOřechy lískové
    • 20gramůCukr vanilka
    • 100gramůMarmeláda šípková
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 200gramůPoleva čokoládová bílá
    • 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce promícháme cukr s pomletými ořechy. Přidáme skořici, vanilkový cukr, vše dobře promícháme. Do směsi vmícháme šípkovou marmeládu a opět promícháme. Nakonec podle vlastní chuti přimícháme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a přilijeme citrónovou šťávu. Ještě jednou promícháme a těsto vložíme do lednice na 30 minut.
  • 2
    Z připravené hmoty tvarujeme formičkami na cukroví různé tvary. Polijeme je bílou čokoládovou polevou a nejlépe v lednici necháme polevu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.