Cukroví zdobené pomerančovými květy

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 3lžíceKandovaná pomerančová kůra
    • 4lžíceLikér pomerančový
    • 200gramůMarcipánová hmota surová
    • 170gramůCukr moučkový
    • 1lžičkaPomerančová kůra
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 0,5lžičkaPomerančová šťáva
    • 0,5lžičkaKokosová smetana
    • 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
134 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál si připravíme marcipán, moučkový cukr, ze kterého předtím odložíme stranou tři polévkové lžíce a kávovou lžičku pomerančové kůry, kterou jsme předtím nastrouhali. Prohněte v těsto, aby se ingredience dokonale spojily, a oddělíme si třetinu z celkového množství. Oddělenou třetinu zabalíme do potravinářské fólie a ponecháme ji stranou. Do zbylých dvou třetin těsta vmícháme kandovanou pomerančovou kůru a zapracujeme 3 polévkové lžíce pomerančového likéru. Vál si posypeme moučkovým cukrem, který jsme si dali stranou, a těsto vyválíme v plát o síle asi 1 centimetr. Vykrajujeme z něho kolečka o průměru přibližně 3 centimetry.
  • 2
    Odloženou třetinu těsta také rozválíme na plát, a to takový, aby byl co nejtenčí. Vykrajujeme kytičky o průměru 3 centimetry. Jejich prostředek pak trochu promáčkneme, aby tvořily uzavřený květ. Necháme na vzduchu oschnout.
  • 3
    Do menšího hrnku si na malé kousky nalámeme hořkou čokoládu a vlijeme kokosovou smetanu. Vložíme do většího hrnku s vodou a ve vodní lázni rozpouštíme za stálého míchání dohladka. Všechna kolečka namočíme do připravené polevy a necháme oschnout.
  • 4
    Pak si připravíme do misky dvě lžíce moučkového cukru, které zakápneme zbylou 1 polévkovou lžící pomerančového likéru a pomerančovou šťávou. Rozmícháme úplně dohladka a vzniklou směsí potřeme všechny vytvořené kytičky. Doprostřed každé z kytiček potom vkládáme kousek pomeranče, nejlépe kandovaného, a kytičky vkládáme na polévaná kolečka. Ta nakonec přemístíme do papírových košíčků a v chladnu skladujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.