Cukroví zdobené pomerančovými květy
70 min.
Ingredience
- 3lžíceKandovaná pomerančová kůra
- 4lžíceLikér pomerančový
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 170gramůCukr moučkový
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 100gramůČokoláda hořká
- 0,5lžičkaPomerančová šťáva
- 0,5lžičkaKokosová smetana
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
134 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na vál si připravíme marcipán, moučkový cukr, ze kterého předtím odložíme stranou tři polévkové lžíce a kávovou lžičku pomerančové kůry, kterou jsme předtím nastrouhali. Prohněte v těsto, aby se ingredience dokonale spojily, a oddělíme si třetinu z celkového množství. Oddělenou třetinu zabalíme do potravinářské fólie a ponecháme ji stranou. Do zbylých dvou třetin těsta vmícháme kandovanou pomerančovou kůru a zapracujeme 3 polévkové lžíce pomerančového likéru. Vál si posypeme moučkovým cukrem, který jsme si dali stranou, a těsto vyválíme v plát o síle asi 1 centimetr. Vykrajujeme z něho kolečka o průměru přibližně 3 centimetry.
- 2Odloženou třetinu těsta také rozválíme na plát, a to takový, aby byl co nejtenčí. Vykrajujeme kytičky o průměru 3 centimetry. Jejich prostředek pak trochu promáčkneme, aby tvořily uzavřený květ. Necháme na vzduchu oschnout.
- 3Do menšího hrnku si na malé kousky nalámeme hořkou čokoládu a vlijeme kokosovou smetanu. Vložíme do většího hrnku s vodou a ve vodní lázni rozpouštíme za stálého míchání dohladka. Všechna kolečka namočíme do připravené polevy a necháme oschnout.
- 4Pak si připravíme do misky dvě lžíce moučkového cukru, které zakápneme zbylou 1 polévkovou lžící pomerančového likéru a pomerančovou šťávou. Rozmícháme úplně dohladka a vzniklou směsí potřeme všechny vytvořené kytičky. Doprostřed každé z kytiček potom vkládáme kousek pomeranče, nejlépe kandovaného, a kytičky vkládáme na polévaná kolečka. Ta nakonec přemístíme do papírových košíčků a v chladnu skladujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.