Cukrový koláč
35 min.
Ingredience
- 200gramůCukr třtinový
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
14 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejem na 180C.
- 2Do kastrůlku nasypeme cukr, přidáme mléko a 40g másla. Důkladně promícháme, přivedeme k varu a asi 5minut provaříme. Poté odstavíme a vmícháme rozšlehané vejce.
- 3Křehké těsto rozválíme na plát a vyložíme jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Na korpus rozetřeme cukrovou směs, uhladíme a pečeme 20minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.