Cumberlandská omáčka
30 min.
Ingredience
- 150gramůŽelé rybízové
- 2lžíceVíno portské
- 1lžičkaMartell cognac
- 4lžíceVíno červené
- 1špetkaHořčice v prášku
- 1kusPomeranče
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusŠalotka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Pomerančovou kůru nastrouháme a šťávu vylisujeme.
- 2Poté kůru společně s nasekanou šalotkou povaříme v červeném víně, dokud nevznikne hustý sirup.
- 3Smícháme rybízové želé, 3lžíce pomerančové šťávy a portské víno a vmícháme do sirupu. Dochutíme koňakem, mletým zázvorem, hořčicí a pepřem.
- 4Omáčka je vhodná k paštikám z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.