Dacquoise s datlemi a ořechy
35 min.
Ingredience
- Krém
- 450gramůCukr moučkový
- 90gramůMáslo čerstvé
- 45gramůKakao - prášek
- 5lžicKáva Espresso
- 120gramůOřechy vlašské
- 150gramůDatle
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 225gramůCukr krupice
- 45gramůKakao - prášek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
96 g
Postup přípravy
- 1Odložíme stranou několik ořechů a datlí, ostatní ořechy nasekáme nahrubo a datle pokrájíme na 1 cm velké kousky. Ořechy opražíme na pánvi do zlatova.
- 2Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na každém vyznačíme kruh o průměru 23 cm.
- 3Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně zašleháváme cukr, až je sníh lesklý. Datle smícháme se 4 lžícemi sněhu, aby se jednotlivé kousky nelepily k sobě. Stěrkou lehce vmícháme do sněhu kakao, datle a ořechy.
- 4Do každého kruhu dáme polovinu těsta a rozetřeme. Plechy vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme asi 15 minut. Plechy můžeme během pečení vyměnit, aby se pláty upekly stejně, pečeme, až jsou hnědé a křupavé, ale uvnitř vláčné. Hotové necháme 10 minut vychladnout, opatrně oddělíme papír a necháme zcela vychladnout.
- 5Krém připravíme z cukru, másla, kakaa a horké kávy. Vše umixujeme na hladký máslový krém.
- 6Jeden plát položíme na plochý podnos a potřeme krémem, zakryjeme ho druhým plátem, plochou stranou dolů, lehce přitiskneme. Zakryjeme a dáme do lednice aby krém dobře ztuhl. Před podáváním pocukrujeme,ozdobíme ořechy a datlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.