Dánská koruna
142 min.
Ingredience
- 80gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHrozinky
- 350gramůListové těsto
- 50gramůMouka mandlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
48 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem.
- 2Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami.
- 3Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu.
- 4Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh.
- 5Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali.
- 6Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout.
- 7Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut.
- 8Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.