Dánská koruna

142 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
48 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem.
  • 2
    Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami.
  • 3
    Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu.
  • 4
    Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh.
  • 5
    Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali.
  • 6
    Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout.
  • 7
    Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut.
  • 8
    Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.