Dánská pivní polévka

40 min.
Dánsko

Ingredience

    • 1litrPivo světlé 12% 4,5% obj.
    • 2decilitryVoda pitná
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 250gramůChléb celozrnný žitný
    • 0,5lžíceCukr krupice
    • 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žitný chleba pokrájíme na kostičky, dáme ho hrnce, zalijeme 2 dl vody a 5 dl piva. Chleba necháme máčet 10-12 hodin.
  • 2
    Druhý den chleba s pivem přivedeme k varu a pomalu ho vaříme 25 minut. Poté vše přecedíme do druhého hrnce a chleba prolisujeme. Přilijeme 5 dl piva, povaříme 1-2 minuty, přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Polévku necháme přejít varem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.