Dánská pivní polévka
40 min.
Ingredience
- 1litrPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůChléb celozrnný žitný
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žitný chleba pokrájíme na kostičky, dáme ho hrnce, zalijeme 2 dl vody a 5 dl piva. Chleba necháme máčet 10-12 hodin.
- 2Druhý den chleba s pivem přivedeme k varu a pomalu ho vaříme 25 minut. Poté vše přecedíme do druhého hrnce a chleba prolisujeme. Přilijeme 5 dl piva, povaříme 1-2 minuty, přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Polévku necháme přejít varem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.