Dánské barevné perníčky

40 min.
Dánsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku smícháme rozpuštěné máslo s medem a smetanou.
  • 2
    V míse smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a kořením. Přilijeme směs z kastrůlku a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 4
    Upečené, vychladlé perníčky uložíme do druhého dne do krabice na suché místo.
  • 5
    Příprava polevy: V misce utřeme bílek s cukrem a citronovou šťávou. Menší množství polevy obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva.
  • 6
    Perníčky potřeme bílou polevou a na ni pomocí zdobičky naneseme ozdobně červenou polevu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.