Dánské barevné perníčky
40 min.
Ingredience
- Poleva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150gramůCukr moučkový
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
- Těsto
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr třtinový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMed včelí
- 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku smícháme rozpuštěné máslo s medem a smetanou.
- 2V míse smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a kořením. Přilijeme směs z kastrůlku a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.
- 3Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 4Upečené, vychladlé perníčky uložíme do druhého dne do krabice na suché místo.
- 5Příprava polevy: V misce utřeme bílek s cukrem a citronovou šťávou. Menší množství polevy obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva.
- 6Perníčky potřeme bílou polevou a na ni pomocí zdobičky naneseme ozdobně červenou polevu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.