Dánský celerový salát
15 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyJablka
- 100gramůMajonéza
- 3špetkyPepř bílý
- 150gramůČervená řepa
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný velký (mladý) celer a oloupaná jablka omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Sterilovanou řepu scedíme, též ji pokrájíme na nudličky a přidáme k celeru. Doložíme majonézu, dochutíme solí, bílým pepřem, dobře promícháme a dáme do chladničky vychladit.
- 2Omyjeme listy hlávkového salátu, vodu setřepeme a listy poklademe ozdobně na talíře. Omytou a osušenou limetku pokrájíme na osminky.
- 3Na listy poklademe kopečky salátu, které ozdobíme pokrájenou limetkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.