Ďas mořský na kokosu
40 min.
Ingredience
- 450gramůMořský ďas
- 225gramůGarnát obecný
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 0,5kusCibule
- 1,5decilitryKokosové mléko
- 1lžičkaZázvor celý
- 2lžíceKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
8 g
Cukr
725 mg
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a zázvor cca 5 minut. Přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut, aby se část mléka vypařila a marináda zhoustla a měla konzistenci smetany. Pánev sundáme z ohně a necháme zcela vychladnout. Až marináda vychladne, vmícháme do ní koriandr a vylijeme na talíř.
- 2Ryby pokrájíme na kusy a prohřejeme v kokosové směsi s garnáty. Necháme 4 hodiny v lednici.
- 3Kusy ryb a garnáty napichujeme střídavě na grilovací jehly a zbývající marinádu vylijeme. Pečeme 15 minut a jehly často obracíme.
- 4Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.