Datle pečené s jablky
70 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůJablka
- 400gramůDatle
- 1kusCitrony
- 2kusyPomeranče
- 40gramůSkořice mletá
- 100gramůMed včelí
- 40gramůCukr skořicový
- 250gramůJogurt bílý
- 100gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
13 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme máslem, troubu rozpálíme. Umytá jablka nakrájíme na tenké plátky a naskládáme na dno připraveného plechu. Na jablka naskládáme vypeckované a rozpůlené datle. Z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu, kterou polijeme jablka a datle. Pomerančovou a citrónovou kůru nastrouháme na jemném struhadle a posypeme ovoce na plechu. Nakonec vše posypeme skořicí a skořicovým cukrem.
- 2Plech přikryjeme alobalem a vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 50 minut. Hotové ovoce musí být měkké a mají se spojit chuti společně.
- 3Upečené datle a jablka vytáhneme z trouby, necháme 5 minut přiklopené. Ještě teplé rozdělíme podle porcí na dezertní talíře, na každou dáme lžíci jogurtu, na jogurt ořechy, přelijeme lžící medu a dezert podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.