Datle pečené s jablky

70 min.
Řecko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
13 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vymažeme máslem, troubu rozpálíme. Umytá jablka nakrájíme na tenké plátky a naskládáme na dno připraveného plechu. Na jablka naskládáme vypeckované a rozpůlené datle. Z pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu, kterou polijeme jablka a datle. Pomerančovou a citrónovou kůru nastrouháme na jemném struhadle a posypeme ovoce na plechu. Nakonec vše posypeme skořicí a skořicovým cukrem.
  • 2
    Plech přikryjeme alobalem a vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 50 minut. Hotové ovoce musí být měkké a mají se spojit chuti společně.
  • 3
    Upečené datle a jablka vytáhneme z trouby, necháme 5 minut přiklopené. Ještě teplé rozdělíme podle porcí na dezertní talíře, na každou dáme lžíci jogurtu, na jogurt ořechy, přelijeme lžící medu a dezert podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.