Datlové dortíky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Datle rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a dužninu nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, pak přilijeme citronovou šťávu a vmícháme nakrájené datle a mouku. Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků.
  • 3
    Máslem lehce vymazané zapékací formičky naplníme těstem a dortíky pečeme 25 minut v troubě, ketrou jsme předehřáli na 175°C.
  • 4
    Upečené dortíky necháme vychladnout, pak je vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.