Datlové dortíky
40 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůDatle
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 70gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Datle rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a dužninu nakrájíme na malé kousky.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, pak přilijeme citronovou šťávu a vmícháme nakrájené datle a mouku. Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků.
- 3Máslem lehce vymazané zapékací formičky naplníme těstem a dortíky pečeme 25 minut v troubě, ketrou jsme předehřáli na 175°C.
- 4Upečené dortíky necháme vychladnout, pak je vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.