Datlové makronky
70 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 150plátkůMandle plátky
- 150gramůDatle
- 50gramůKandovaná citronová kůra
- 50gramůČokoláda hořká
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V horké vodní lázni šleháme bílky s cukrem a citronovou šťávou asi 7 minut. Vznikne krémová hmota.
- 2Nádobu vyjmeme z lázně a dál šleháme do vychladnutí.
- 3Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.
- 4Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.