Datlové makronky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V horké vodní lázni šleháme bílky s cukrem a citronovou šťávou asi 7 minut. Vznikne krémová hmota.
  • 2
    Nádobu vyjmeme z lázně a dál šleháme do vychladnutí.
  • 3
    Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.
  • 4
    Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.