Datlové sušenky

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech si vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 185°C. Do mixéru dáme ovesné vločky, pokrájené sušené datle, omyté sušené brusinky, mletou skořici a jablečné pyré. Směs rozmixujeme tak, až z ní vznikne polotuhé, trochu lepivé těsto. Nakonec do něj přimícháme na drobné kousky pokrájenou čokoládu.
  • 2
    Lžicí nabereme kopeček těsta a v trošku pomoučených dlaních vytvarujeme 10-12 kuliček, které poklademe na připravený plech. Na plechu kuličky těsta mírně zmáčkneme a tak vytvoříme placičky, vložíme je do předehřáté trouby a pečeme je přibližně 10-12 minut dozlatova.
  • 3
    Sušenky podáváme až po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.