Datlový chlebíček

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vypeckované, nahrubo nakrájené datle vsypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát.
  • 2
    Ve velké míse dohladka promícháme máslo, cukr, vejce a mouku z práškem do pečiva. Přidáme nasekané ořechy, datle i s tekutinou a znovu promícháme.
  • 3
    Těsto vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 75-90 minut.
  • 4
    Upečený chlebíček necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Podáváme nakrájený, potřený máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.