Datlový chlebíček
110 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 250gramůDatle
- 150mililitrůVoda pitná
- 90gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 90gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Vypeckované, nahrubo nakrájené datle vsypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát.
- 2Ve velké míse dohladka promícháme máslo, cukr, vejce a mouku z práškem do pečiva. Přidáme nasekané ořechy, datle i s tekutinou a znovu promícháme.
- 3Těsto vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 75-90 minut.
- 4Upečený chlebíček necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Podáváme nakrájený, potřený máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.