Datlový dort s kávou a čokoládou

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 215gramůDatle
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaKáva instantní
    • 110gramůTuk rostlinný
    • 4lžíceCukr krupice
    • 3lžíceMed včelí
    • 120gramůČokoláda na vaření
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1,5šálkyMouka pšeničná hladká T 650
    • 2,25lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Datle a kávu vaříme ve vodě, dokud se neodpaří. Pak je rozmačkáme vidličkou.
  • 2
    Tuk, cukr a med ušleháme do pěny, pak přidáme vejce a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
  • 3
    Datle smícháme s moukou, práškem do pečiva a čokoládovou směsí. Dobře vše promícháme, pak nalijeme do vymazané formy a pečeme asi padesát minut při 180 stupních C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.