Datlový dort s kávou a čokoládou
65 min.
Ingredience
- 215gramůDatle
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaKáva instantní
- 110gramůTuk rostlinný
- 4lžíceCukr krupice
- 3lžíceMed včelí
- 120gramůČokoláda na vaření
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 2,25lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Datle a kávu vaříme ve vodě, dokud se neodpaří. Pak je rozmačkáme vidličkou.
- 2Tuk, cukr a med ušleháme do pěny, pak přidáme vejce a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
- 3Datle smícháme s moukou, práškem do pečiva a čokoládovou směsí. Dobře vše promícháme, pak nalijeme do vymazané formy a pečeme asi padesát minut při 180 stupních C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.