Datlový koláč s ořechy
70 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceKáva instantní
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 175gramůDatle
- 60gramůOřechy vlašské
- 175mililitrůVoda pitná
- Karamelová omáčka
- 125gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy dáme máslo, cukr, vejce, kávu a šleháme do pěny. Potom zamícháme mouku s práškem do pečiva.
- 2Těsto zředíme vodou, vmícháme datle a ořechy. Směs nalijeme do vymazané formy.
- 3Pečeme 45-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je moučník na povrchu nahnědlý a propečený.
- 4Asi 5 minut před koncem pečení připravíme karamelovou omáčku: dáme do hrnce máslo a cukr a za stálého míchání mírně zahříváme, až se obě přísady rozpustí a cukr zkaramelizuje. Vmícháme smetanu, ořechy a všechno prohřejeme.
- 5Koláč nakrájíme na 8 stejných čtverců, rozdělíme je na talíře a polijeme omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.