Datlový koláč s ořechy

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy dáme máslo, cukr, vejce, kávu a šleháme do pěny. Potom zamícháme mouku s práškem do pečiva.
  • 2
    Těsto zředíme vodou, vmícháme datle a ořechy. Směs nalijeme do vymazané formy.
  • 3
    Pečeme 45-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je moučník na povrchu nahnědlý a propečený.
  • 4
    Asi 5 minut před koncem pečení připravíme karamelovou omáčku: dáme do hrnce máslo a cukr a za stálého míchání mírně zahříváme, až se obě přísady rozpustí a cukr zkaramelizuje. Vmícháme smetanu, ořechy a všechno prohřejeme.
  • 5
    Koláč nakrájíme na 8 stejných čtverců, rozdělíme je na talíře a polijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.