Datlový med

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Datle bez pecek propláchneme v horké vodě a necháme okapat.
  • 2
    Na prkénku je pokrájíme nožem ne větší kousky. Převaříme si vodu a do ní vložíme datle. Necháme je bobtnat a zároveň chladnout asi 4 hodiny.
  • 3
    Vychladlé datle vlijeme do mixéru i s vodou, ve které bobtnaly. Rozmixujeme na krémovou hmotu. Nalijeme do mističky a víčkem uzavřeme. Dáme do ledničky, kde nám datlový med ještě trochu ztuhne.
  • 4
    Podáváme samostatně jako dezert nebo použijeme jako náplň do buchet či koláčů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.