Datlový med
15 min.
Ingredience
- 100gramůDatle
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Datle bez pecek propláchneme v horké vodě a necháme okapat.
- 2Na prkénku je pokrájíme nožem ne větší kousky. Převaříme si vodu a do ní vložíme datle. Necháme je bobtnat a zároveň chladnout asi 4 hodiny.
- 3Vychladlé datle vlijeme do mixéru i s vodou, ve které bobtnaly. Rozmixujeme na krémovou hmotu. Nalijeme do mističky a víčkem uzavřeme. Dáme do ledničky, kde nám datlový med ještě trochu ztuhne.
- 4Podáváme samostatně jako dezert nebo použijeme jako náplň do buchet či koláčů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.